Aralık 7, 2023

Ptt Yurtdışı Kargo

ile admin

Ptt Yurtdışı Kargo

Ptt Yurtdışı Kargo ile  tüm dünya ülkelerine göndericisinin isteğine göre uçak (havayolu) veya yüzey (kara yolu, deniz yolu gibi) yolu kullanılarak sevki sağlanan uygun ücretli, seçenekli, güvenli ve kaliteli kargo gönderim hizmetidir. Kullanıcısı olduğu IPS (Uluslararası Posta Sistemleri) programı sayesinde tüm yurtdışı  gönderilerinizin takibi elektronik bilgi alışverişi ile gerçekleştirilmektedir.

Ptt Yurtdışı karo ile 124 ülkeye kargo gönderimi yapabilirsiniz. Ptt ile yurtdışına göndereceğiniz kargoların kabulünden alıcılarına teslimine dek tabi olduğu her işlem izlenebilmekte, gönderi sevkinin hangi aşamada olduğu, kaybolan kolinin mahalli ve sorumlusu tespit edilebilmektedir.

Gönderici/alıcı ya da varış ülkesinde buraya tıklayarak ​kargolarınızın takibini yapabilirsiniz. Kargonuzun kaybı, hasarı veya tecavüzü (kapsamının eksilmesi vb.) halinde üyesi bulunduğumuz Dünya Posta Birliği kararlarında belirtilen limitler dahilinde hak sahibine tazminat ödenmektedir.

Bu gönderilerle ilgili ilgili haber isteme süresi gönderinin postaya verildiğinin ertesi gününden başlamak üzere 6 ay ile sınırlıdır.

Ptt Yurtdışı Kargo Takibi

Ptt Yurtdışı Kargo Takibi

Kargonuzun alıcısına teslim edilmesinin ardından “alma haber” kartının alıcısına imzalatılarak size iletilmesine yönelik hizmettir.

Ptt ile yurtdışına gönderdiğiniz kargoların takibini PTT sitesinde buraya tıklayarak ​kargolarınızın takibini yapabilir veya 444 1 788 nolu müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirsiniz.

Bir diğer seçeneğiniz ise Avrupa Kargo sitesinde Ptt Yurtdışı Kargo Takip yapabilirsiniz.

Değer Konulmuş Kargo Gönderisi

Kargonuzun oluşabilecek hasar veya kaybolma riskine karşı faydalanabileceğiniz hizmet türüdür. Kargo için kapsamındaki eşya değerini aşmamak kaydıyla değer konulmuş bedelini belirleyebilirsiniz. Değer konulmuş hizmeti veren ülkelere değerli kargo gönderilebilmektedir.
Ülkeler itibariyle değer üst limitlerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ptt ile Yurtdışına Ödeme Şartlı Gönderi Yapmak

Kargo gönderi içeriğindeki ürün bedelinin teslim anında alıcıdan alınarak göndericiye iletilmesini içeren hizmet türüdür. Bu durumda gönderinizin ödeme bedeli gönderi üzerinde belirtilmelidir. Ödeme şartlı gönderinizin ödenmesi şart koşulan bedel tahsil edildikten sonra alıcısına teslim edilir. Yurt dışı çıkışlı Türkiye varışlı koliler PTT merkezinde teslim edilir.

Ödeme şartlı kargolarınızın alınıp verilmesi varış ve çıkış ülkeleri arasında bir ön anlaşma gerektirme olup, bu ek hizmet ile koli gönderebileceğiniz ülkeler ile limitleri ve para cinsine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ek hizmetler varış ülkesine göre değişkenlik gösterebilir.

Ptt ile Yurtdışına Ticari Kargo Gönderim Hizmeti

Dolaylı temsil ve basitleştirilmiş usul kapsamında değeri 7500 Euro’ya kadar olan e-ticaret ürünleri herhangi bir ek ücret alınmaksızın kabul edilmektedir. Gümrük beyanı Ptt içinde gönderilerin yurt dışı edilmesinden önce verilmektedir. Müşterilerin talebi halinde gümrük beyan numarası kendilerine e-posta aracılığıyla iletilmektedir. Müşteriler bu beyan numarası ile “Vedop “tan vergi iadelerini almaları mümkün bulunmaktadır.

Ptt kargo yurtdışı gönderim ücreti

Ptt Kargo Yurtdışı Gönderim Ücreti

​Ptt Kargo yurtdışı gönderim ücreti tarife detaylarına bu linkten ulaşabilirsiniz. Bu fiyatlar ile Ptt ile göndereceğiniz kargolar için güncel Ptt kargo yurtdışı fiyat hesaplaması yapabilirsiniz. Listede bulunan fiyatlar sizi şaşırtabilir ve çok ucuz gelebilir ama hemen sevinmeyin çünkü görümüş olduğunuz fiyatlar TL, Dolar veya Euro cinsinden değil SDR fiyatından hesaplanmaktadır. Peki SDR kaç Türk lirası Sdr fiyatı nedir gibi birden merak edebilirsiniz SDR fiyatlarını görmek için şimdi tıklayın.  Bazı gönderi ücretlerine örnek vermek gerekirse Ptt Almanya kargo ücreti olarak 0,500 (yarım kilo altında) bir zarf göndermek isterseniz ortalama 750 TL gibi bir ücret çıkacaktır.