Eylül 24, 2023

Arnavutluk Kargo

ile Avrupa Kargo

Arnavutluk Kargo

Arnavutluk Kargo hizmeti veren Avrupa Kargo, Türkiye’den Arnavutluk ülkesinin tüm şehirlerine kapıdan kapıya kargoculuk hizmeti vermektedir. Arnavut’a göndereceğiniz tüm evrak, numune, hediye, ticari ürün ve kolilerinizi DHL, FedEx, UPS ve TNT ile adreslerinize teslim edilir.


Arnavutluk Kargo Gönderimi?

Arnavutluk kargo gönderimi, Arnavutluk ülkesinin ekonomisinin genel olarak ithalata dayalı olması açısından Türkiye için önemli bir ülke konumundadır.

Avrupa’nın 3 milyon nüfuslu bu küçük ülkesinin Türkiye’yi stratejik olarak kabul etmesi iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin uzun yıllardan bu yana istikrarlı bir şekilde artmasını sağlamıştır. Avrupa Kargo olarak Arnavutluk ülkesine uçak kargo ve ekspres ekonomik kargo hizmetimiz bulunmaktadır.

Bu yazımızda Arnavutluk’a yapacağınız kargo gönderimleri hakkında kısa kısa bilgiler vermeye çalışacağınız.

  • Arnavutluk’a kargo nasıl gönderilir?

  • Arnavutluk kargo ücreti ne kadardır?

  • Arnavutluk gönderilerinde fiyat hesaplaması nasıl yapılır

  • Arnavutluk Türkiye kargo süresi kaç gündür?

  • Arnavutluk gönderi takibi nasıl yapılır?


Arnavutluk’a kargo nasıl gönderilir?

Avrupa Kargo olarak tüm Arnavutluk’a kargo gönderimlerini TNT, FedEx, UPS veya DHL gibi global kargo firmalarından hizmet alarak en uygun fiyatlarla size sunar.

Avrupa Kargo karmaşık gümrükleme ve diğer tüm evrak işlemlerinizi sizin adınıza uzman personelimiz kontrolünde gerçekleştirir.


Arnavutluk Kargo ücreti ne kadardır?

Arnavutluk Kargo ücreti ne kadardır?

Arnavutluk kargo fiyatları hesaplamak Avrupa Kargo ile çok kolaydır, yapmanız gereken tek şey Fiya Hesaplama aracına giderek Teslim ülkesi olarak “Arnavutluk” seçerek gönderinizin en boy yükseklik bilgileri ile birlikte ağırlığını yazarsınız sonrasında Fiyat Hesapla tuşuna basarsınız ve online olarak karşınıza UPS, TNT, FedEx, DHL gibi firmaların size özel indirimli fiyatlarını görebilirsiniz.

Arnavutluk için minimum gönderi ücreti 0,500 Gram (0,5Kilo) için 35€ dur, 1 kilo/desi için ise 45€ tutmaktadır, ama unutmayın ki +40 kilo/desi ve üzeri gönderimlerinizde diğer tüm ülke gönderilerinde olduğu gibi Avrupa Kargo spot fiyat uygulamasına geçersiniz, 1 kiloluk bir gönderide 45 € öderken +40 kiloluk bir gönderi yaptığınızda ise kilo birim maliyetiniz 6€ düşmektedir, gönderi hacim ve ağırlığınız arttıkça birim maliyetinizde buna eş değer olarak inmektedir.

Spot fiyatlar bilgilerine sistemsizde online olarak görebilir veya müşteri hizmetlerinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.


Arnavutluk gönderilerinde fiyat hesaplaması nasıl yapılır?

Arnavutluk Kargo gönderimlerinde hacim hesaplaması olarak En X Boy x Yükseklik/5000 olarak formüle edilir.

Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken önemli bir konu var, eğer gönderiniz bir zarf değil koli ise, koli seçiminde bilinçli ve dikkatli olmak gerekiyor.

Zira gönderinin hacimsel ağırlığı kolinin büyüklüğünden direkt olarak etkileniyor, eğer koli gereğinden büyük seçildiyse yapılan işlem sonucunda çıkacak fiyat yüksek olacaktır.

Kargo fiyat hesaplama da yüksek değer üzerinden gerçekleştirileceği için kargoyu gönderen daha yüksek ücret demek zorunda kalacak.

Bu durumla karşılaşmamak için en hafif gönderiyi en küçük paketlerde hazırlamanız gerekiyor.

Bir örnek verirsek; Eğer 60x50x50 ebadında bir koli ile 10 kilogramlık bir ürün gönderecekseniz, kilogram hesabına göre yaklaşık 3 kat fazla ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz.

60x50x50 bir koli ebadının hacimsel ağırlığı 30 kilodur gönderinizin kilogram cinsinden ağırlığı 10 kilo. Kargo fiyat hesaplama, yüksek olan 30 değeri üzerinden devam edeceği için gönderenin cebinden daha yüksek kargo ücreti çıkacaktır.

Gönderinizin Hacimsel ağırlığını hesaplama ve çıkacak ücretleri görmek için tıklayınız.


Arnavutluk Türkiye kargo süresi kaç gündür?

Uçak Kargo ile yapacağınız gönderilerde paketiniz bize ulaşır ulaşmaz aynı günün akşamı yurtdışı sevki yapılır.

Arnavutluk’a ulaşım süreleri tatil günleri ve uzak bölge teslimatı gibi sebeplerden dolayı değişim gösterebilir.

Arnavutluk Uçak kargo gönderileri 1 ila 3 günde adresine teslim olmaktadır.

Arnavutluk Ekonomi ekspres kargo hizmetimiz ise 5-7 günde adrese teslim edilir.


Gönderi takibi nasıl yapılır?

Arnavutluk gönderi takibi nasıl yapılır?

Avrupa Kargo ile yaptığınız tüm gönderileri TNT, DHL, UPS, FedEx  çıkarmaktadır. Arnavutluk için hazırladığımız yurtdışı gönderileriniz için size verilen bir takip kodu vardır. Bu takip kodları ile Arnavutluk’a yaptığınız tüm kargo takiplerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

AvrupaKargo.com adresindeki Yurtdışı Kargo Takip sayfasına, kargo takip numaranızı yazarak gönderinizin durumunu öğrenebilirsiniz veya Kargonuz hangi operatörü ile çıkarıldıysa, bizim dışımızda onların web sitesinden de online olarak takibini yapabilirsiniz.


Arnavutluk’a Kargo ile Gönderilemeyecek Ürünler

Avrupa Kargo aracılığıyla aşağıdaki listede bulunan ürünlerin gönderimi yapılmamaktadır.

Yasaklı Ürünler

  •  Kozmetik (Parfüm, Krem vb.)
  •  Gıda (Çay, Bitki, Kuruyemiş, Tohumlar, Takviye edici gıdalar vb.)
  • Bataryalı Cihazlar (Telefon, Bilgisayar vb.)
  • Kimyasal Maddeler (Yanıcı, Akışkan, Dezenfekte vb.)
  • Silah (Bıçak, Merbi, Tüfek Vb.)
  • Tıbbı Ürünler (Cerrahi Maske, İlaç vb.)
  • Değerli Gönderi (Pırlanta, Altın, İpek, Kürk vb.)

Avrupa Kargo kullanıcısı olarak, ürün gönderirken bu işlemin mutlaka yasal bir çerçeve içerisinde gerçekleşmesine dikkat etmelisiniz.

Alacağınız Ürünler!

Türkiye’de alışveriş yaparken alacağınız ürünlere dikkat edin, o zaman gereksiz maliyetlerle karşılaşabilirsiniz. Yukarıda yasaklı ürünlerimizi görebilir, daha fazla bilgi için Avrupa Kargo ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Ücretlere Dikkat!

Avrupa Kargo size birçok ücretsiz hizmet sunar, sürpriz ödemeler yapmaz, ancak her ülkenin vergi sisteminin farklı olduğunu unutmayın, bu nedenle Avrupa Kargo ödediğiniz vergilere müdahale etmez veya müdahale etmez. Tüm vergiler kargonun alıcısına aittir.


Arnavutluk Uçak Kargo

Arnavutluk Uçak Kargo

Avrupa Kargo uluslararası taşımacılık dünya genelinde uçak kargo hizmeti ile kapıdan kapıya teslim yapmaktadır.

Bu hizmetleri Arnavutluk genelinde geniş acente ağını kurmuş, hizmet kalitesine inandığımız hava yolu partnerleri olan DHL, UPS, TNT ve FedEx ile yapmaktadır.

Uluslararası arenada kendisini ispatlamış bu hava yolları şirketleri ile yaptığımız özel anlaşmalar sayesinde, tüm Arnavutluk uçak kargo gönderilerinizi hızlı ve ekonomik fiyatlarla teslim etmekteyiz.


Arnavutluk?

Arnavutluk

Arnavutluk (Arnavutça: Shqipëria), resmî adı Arnavutluk Cumhuriyeti (Arnavutça: Republika e Shqipërisë, [ɾɛpuˈblika ɛ ʃcipəˈɾiːs]), Balkanlar’da bir ülkedir.

Komşuları kuzeyde Karadağ, kuzeydoğusunda Kosova, doğusunda Kuzey Makedonya ve güneyinde Yunanistan’dır. Ayrıca ülkenin batıda Adriyatik Denizi ve güneybatıda İyonya Denizi’ne kıyısı vardır. İyon Denizi ile Adriyatik Denizi arasındaki Otranto Boğazı’nın karşısındaki İtalya’ya uzaklığı 72 km’den (45 mi) daha azdır.

Arnavutluk, Birleşmiş Milletler, NATO, Avrupa Güvenlik ve İş birliği Teşkilatı, Avrupa Konseyi, Dünya Ticaret Örgütü, İslam Konferansı Örgütü, Karadeniz Ekonomik İş birliği, Orta Avrupa Serbest Ticaret Anlaşması, Frankofon ve kurucu üye olarak Akdeniz İçin Birlik üyedir. Arnavutluk, ayrıca Avrupa Birliği’nin resmî adayıdır.

Arnavutluk Ekonomisi?

Özelleştirmeler ve kanunlardaki yeni yapılanmaların ilerlemeye katkısı olmasına rağmen eski yapının etkileri nedeniyle sorunlar devam etmektedir: Ekonominin büyümesi uluslararası para kuruluşlarının yardımlarına, yabancı ülkelerde yaşayan Arnavutların gönderdikleri paralara ve inşaat işlerine dayanmaktadır.

Nüfusun üçte biri hala, gayri safi millî hasılanın dörtte birini sağlayan, tarım işlerinde çalışmakta ve destekle geçinmektedir.

Turizmde de şimdiye kadar bir ilerleme kaydedilmemiştir. Dünya Bankası’nın 2008 yılı raporunda, Arnavutluk nüfusunun %12,4 ü yoksul olarak nitelendirilmiştir. Ortalama aylık gelir 2006 verilerinde 28.322 Lek olarak gözükmektedir. (Yaklaşık 225 Euro)

2006 yılındaki gayrisafi millî hasıla 9,1 Milyar USD tutarındadır. Bu 2006 yılında %5’lik bir büyümeyi göstermektedir. (2005: %5,5) Ekonominin büyümesi İnşaat sektörünün gelişmesi ve küçük işletmelerle hizmet sektörünün verimliliği nedeni iledir.

Tarım sektörü ve madencilik, enerji krizi nedeni ile yaşadığı kayıplardan dolayı bu büyümeye çok az bir katkıda bulunmuşlardır.

Tarım sektörü %20,7 ile eskiden olduğu gibi gayrisafi millî hasıla içerisinde önemli bir yere sahiptir.

En büyük pay %46,4 ile hizmet sektöründe olurken, %14,3 ile inşaat sektörü onu takip etmektedir.

Sanayini payı %9,7, Taşımacılığın payı ise %8,9 olmuştur. Gayrisafi millî hasılanın büyümesi 2002 yılında %4,7, 2003 yılında %6.

Kaynakça; https://tr.wikipedia.org/wiki/Arnavutluk