Ekim 18, 2023

Finlandiya Kargo

ile admin

Finlandiya Kargo

Finlandiya Kargo hızlı, ucuz ve güvenilir bir şekilde kargo gönderimi yapmak için en doğru adrestesiniz. Finlandiya uçak kargo ve Finlandiya ekonomik karayolu kargo servisleri ile gönderim yapabilirsiniz. Kargonun aciliyeti ve hassasiyetine göre gönderilerin servisleri seçilmektedir. Genel olarak 30 kilo ve altı gönderilerde Ekspres uçak kargosu tercih edilir, Finlandiya Uçak kargosu ile Türkiye’den çıkan kargolarınız 1 ila 3 iş gününde Finlandiya’daki adrese teslim olmaktadır.  Uçak kargoya alternatif olarak Finlandiya’ya kara yolu kargo hizmetimiz bulunmaktadır, kara yolu ile Türkiye’den Finlandiya’ya çıkan kargolarınız adreslerine 10 ila 15 günde teslim olmaktadır.


Finlandiya’ya Kargo Fiyatları?

Finlandiya’ya kargo fiyatları hesaplamak Avrupa Kargo ile çok kolay, fiyat hesaplama araçlarını kullanarak UPS, TNT, FedEx, DHL gibi uçak kargo firmaların size özel indirimli fiyatlarını ve aynı zamanda Avrupa Kargo ile karayolu fiyatlarında görebilirsiniz.

Kargonuzun hesaplaması yapılırken kilogram cinsinden ağırlığı veya kapladığı hacim (desi)  ele alınır ve hesaplama yapılır.

Hesaplama aracı ile kargonuzun ne kadar bir ücret karşılığı ve süresinde Finlandiya’ya ulaşacağını görebilirsiniz.


Finlandiya’ya Kargo Hesaplama Yöntemi

Finlandiya’ya Kargo Hesaplama Yöntemi

Finlandiya’ya Kargo gönderimlerinde hacim hesaplaması olarak En X Boy x Yükseklik/5000 olarak formüle edilir.

Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken önemli bir konu var, eğer gönderiniz bir zarf değil koli ise, koli seçiminde bilinçli ve dikkatli olmak gerekiyor.

Zira gönderinin hacimsel ağırlığı kolinin büyüklüğünden direkt olarak etkileniyor, Eğer koli gereğinden büyük seçildiyse yapılan işlem sonucunda çıkacak değer yüksek olacaktır.

Kargo fiyat hesaplama da yüksek değer üzerinden gerçekleştirileceği için kargoyu gönderen daha yüksek ücret demek zorunda kalacak.

Bu durumla karşılaşmamak için en hafif gönderiyi en küçük kolide göndermek gerekiyor.

Eğer 60x40x40 ebadında bir koli ile 5 kilogramlık bir ürün gönderecekseniz, kilogram hesabına göre yaklaşık 4 kat fazla ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Çünkü işlem sonunda 19.2 sonucuna ulaşılacak. Gönderinizin kilogram cinsinden ağırlığı ise 5 kg. Kargo fiyat hesaplama, yüksek olan 19.2 değeri üzerinden devam edeceği için gönderenin cebinden daha yüksek kargo ücreti çıkacaktır.

Gönderinizin Hacimsel ağırlığını hesaplama ve çıkacak ücretleri görmek için tıklayınız.


Finlandiya’ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?  


Finlandiya’ya Kargo ile Gönderilemeyecek Ürünler

Finlandiya’ya kargo ile gönderilemeyecek ürün gruplarının olduğu işlemler sırasında gözden kaçırılmamalıdır.   Ama unutulmaması gereken nokta, Türk Ticaret Kanunu’nca yasak olan hiçbir malın taşınması serbest değildir. Yanıcı ve yakıcı gönderileri işleme almak mümkün değildir.

Alacağınız Ürünler!

Türkiye’de alışveriş yaparken alacağınız ürünlere dikkat edin, yoksa gereksiz maliyetlerle karşılaşabilirsiniz. Bu linkten yasaklı ürünlerimizi görebilir, daha fazla bilgi için Avrupa Kargo ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Ücretlere Dikkat!

Avrupa Kargo size birçok ücretsiz hizmet sunar, sürpriz ödemeler yapmaz, ancak her ülkenin vergi sisteminin farklı olduğunu unutmayın bu Finlandiya içinde geçerlidir, bu nedenle Avrupa Kargo ödediğiniz vergilere müdahale etmez veya müdahale edemez. UPS, TNT, FedEx gibi firmalar ile teslimatı yapılan kargolarda oluşacak tüm vergiler kargonun alıcısına aittir.

Finlandiya yasaklı gönderiler listesine, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Finlandiya’ya Kargo Kaç Günde Ulaşır?

Uçak Kargo ile yapacağınız gönderilerde paketiniz bize ulaşır ulaşmaz aynı günün akşamı yurtdışı sevki yapılır.

Finlandiya’ya ulaşım süreleri tatil günleri ve uzak bölge teslimatı gibi sebeplerden dolayı değişim gösterebilir.

Finlandiya’ya Uçak kargo gönderileri 1 ila 3 günde adresine teslim olmaktadır.

Finlandiya’ya Kara yolu ile giden gönderiler 10-15 iş gününde adrese teslim olur.

Finlandiya’ya Ekonomi ekspres kargo hizmetimiz ise 5-7 günde adrese teslim edilir.


Finlandiya kargo takibi nasıl yapılır?

Avrupa Kargo ile yaptığınız tüm gönderileri TNT, DHL, UPS, FedEx ve kendi araçları ile çıkarmaktadır. Finlandiya için hazırladığımız yurtdışı gönderileriniz için size verilen bir takip kodu vardır. Bu takip kodları ile İtalya’ya yaptığınız tüm kargo takiplerinizi gerçekleştirebilirsiniz. AvrupaKargo.com adresindeki Yurtdışı Kargo Takip sayfasına, kargo takip numaranızı yazarak gönderinizin durumunu öğrenebilirsiniz veya Kargonuz hangi operatörü ile çıkarıldıysa, bizim dışımızda onların web sitesinden de online olarak takibini yapabilirsiniz.


Finlandiya?

Finlandiya

Yaklaşık 5,509,717 olan nüfusunun %90’dan fazlasını Finler teşkil eder. Bundan başka kuzeyde Laponlar, güney ve batı kesimlerinde ise İsveçliler yaşamaktadır. Finlerin karakteristik özellikleri, uzun boylu, sarı saçlı, mavi veya gri gözlü olmalarıdır. Her etnik grup kendi lisanlarını konuşur. Ülkenin resmî dili ise Fince’dir. Nüfus yoğunluğu güneyde çok fazladır. Kuzeyde ise gittikçe azalır. Nüfusun %20’si başkenti olan Helsinki civarındadır. Çoğunluk şehirlerde yaşar. Nüfusun çoğunluğu Hristiyanlığın Protestan mezhebine, kalanı değişik mezheplere bağlıdırlar. Geri kalan dini azınlığın büyük kısmını Yunan Ortodokslar meydana getirir. Çok az bir miktar da Yahudi vardır. Eğitim ve öğretimin AB vatandaşlarına parasız olduğu Finlandiya’da 20 üniversite mevcuttur. 7-15 yaş arası eğitim ve öğretimin mecburi olduğu ülkede okuma yazma bilenlerin oranı yaklaşık %100’dür. Çalışan nüfusun %25’i ziraat ve ormancılıkla uğraşır. Kuzeyde yaşayan Laponlar an’anevi olan ren geyiği çobanlığı ve avcılığı ile geçinirler. Yıllık nüfus artışı %0,3’tür. Kilometrekareye 14,7 kişi düşer.

II. Dünya Savaşı’nın ardından, Finlandiya nüfusunun büyük çoğunluğu tarım ve ormancılık ile uğraşan yarı-endüstrileşmiş bir ülke olmuştur. Savaş tazminatlarının ağır yükünü ödemek için ülkenin hızla endüstrileşmesi gerekmiştir. 1950-1974 arasında, gayri safi millî hasıladaki gerçek artış yıllık ortalama %6 düzeyindedir. Kişi başına millî hasıla 2001 yılında 26,097 Amerikan Doları olmuştur. Bu nedenle Finlandiya dünyanın en zengin ülkeleri arasındadır.

Finlandiya’da, ekonominin genellikle özel ellerde olduğu serbest piyasa ekonomisi hakimdir. Yine de kanunen tekel mallarının satışı veya fiilen demiryolları (Valtionrautatiet) ve enerji (Fortum) gibi belli alanlarda devletin tekeli söz konusudur. Çoğu devlet şirketleri özel olanlar ile aynı yasal statüye sahiptir ve aynı prensiple çalışmaktadır: Bunların da kar sağlaması ve devlete kar payı bırakması beklenmektedir.

1960’lardan itibaren Finlandiya kapsamlı hizmetler yelpazesi sunan bir İskandinav tarzı refah devleti kurmuştur. Refah hizmetleri Devlet bütçesinin yaklaşık dörtte birine ve yerel hükûmet giderlerinin yüzde 40’ından fazlasına denk gelmektedir. Kusursuz kamu hastanelerinin yanı sıra en büyük gider maddesi kapsamlı aile destek sistemidir. Yeni doğan çocukların aileleri, önceki gelirlerine bağlı olarak belirlenen bir ödenek alarak bir yıllık izin alma hakkına sahiptir.

Finlandiya’da devlet destekli ulusal işsizlik ödeneği ile gelire bağlı işsizlik ödeneği olmak üzere iki tip işsizlik sigortası bulunmaktadır. Gelire bağlı işsizlik ödeneği işsizlik sigortasından temin edilmektedir. Bu tür ödemelerin ihtiyaca bağlı olması nedeniyle, bir kişinin eşinin geliri bu ödenekten faydalanmasını engelleyebilmektedir.

Çoğu çalışan genellikle normal ödemelerinin yüzde 60’ına tekabül eden gelire bağlı günlük ödenekler alma hakkına sahip oldukları kendi sektörlerinin işsizlik fonu ile kapsanmaktadır.

Kamu hizmetleri, merkez veya yerel idareler tarafından sürdürülmekte ve vergiler ile finanse edilmektedir. En önemli doğrudan vergi, ikamet eden yerlilerin gelirlerinden belediye tarafından toplanan ve belediyeye göre %15 ila 20 arasında değişen yerel vergidir. Devlet gelir vergisi ise artan oranlıdır ve en fazla %60’ın biraz üstündedir. İlaveten ücret sahipleri sosyal güvenlik katkıları ödemektedir.