Kasım 4, 2023

Romanya Kargo

ile admin

Romanya Kargo

Romanya Kargo ihtiyaçlarınıza özel lojistik çözümleri ile yanınızdayız. Romanya Kargo ile tüm evrak, numune, hediye, ticari vb kolilerinizi ertesi gün teslim şeklinde DHL, FEDEX, UPS ve TNT ile taşıtmaktadır. Uçak kargoya alternatif olarak Ekonomik ekspres kargo hizmetiyle 5 ila 7 günde Türkiye’den Romanya’nın tüm şehirlerine kapıdan kapıya teslimat hizmeti sunmaktayız.

Romanya Türkiye’nin en fazla ticari ilişkiler içinde olduğu Avrupa ülkelerinden birisidir. Onlarca farklı sektörde yüzlerce şirket Romanya ile Türkiye arasında ithalat, ihracat faaliyetleri yürütmekte, yılın her döneminde karşılıklı yükler gönderilip alınmaktadır. Avrupa Kargo da uzun yıllardır kaliteli, güvenilir, hızlı ve uygun fiyatlı çözümlerin değişmez adresi olmaktadır.

Türkiye  ile Romanya arasında ticari faaliyetler yürüten şirketlerin en çok merak ettiği noktalardan birisi Türkiye’den Romanya’ya kargo fiyatları olmaktadır. Haliyle herkes bir bütçe hesaplaması yaptığı için daha uygun fiyatlı taşımacılık hizmeti almaya çalışmaktadır. Bu noktada Romanya kargo fiyatları çeşitli etkenlere göre değişkenlik göstermektedir.

Türkiye’den Romanya’ya kargo fiyatlarını en hızlı basit bir şekilde sitemizden görebilirsiniz. Fiyat Hesaplama Aracı


Türkiye’den Romanya’ya Kargo Göndermek?

Türkiye'den Romanya'ya Kargo Göndermek ?

Avrupa Kargo adresine girdiğinizde karşınıza İletişim menüsünde çıkan “Kurye Çağır” veya “Teklif Al” formlarından birine Bulgaristan’a kargo işlemlerini yapmak için sadece birkaç dakikanızı ayırmanız yeterli olacaktır.

Kargonuzun gideceği ülke olarak Romanya’yı seçip kilogram bilgisi de verdiğinizde Romanya kargonuzun yola çıkmaması için sebep kalmayacak.


Türkiye’den Romanya’ya Kargo Ücretleri

Romanya’ya kargo gönderiminde güvenli ve hızlı taşımanın yanı sıra maliyetleri düşürmek en önemli etkenlerden biridir. Romanya’ya ihracat yapan firmalar veya Romanya E-ticaret sistemlerinde dikkat edilmesi gereken konuların en başında kargo gönderimi konusu geliyor.


Romanya’ya Kargo Hesaplama Yöntemi

Romanya'ya Kargo Hesaplama Yöntemi

Romanya’ya kargo hesaplaması yapmak artık çok kolay hale geliyor.

Kargonuzun hesaplaması yapılırken kilogram cinsinden ağırlığı veya kapladığı hacim (desi)  ele alınır ve hesaplama yapılır.

Bu işlem sonunda kargonuzun ne kadar bir ücret karşılığı Romanya’ya ulaşacağı belli olur.

Desi hesaplaması; EN X BOYX YÜKSEKLİK/5000 olarak formüle edilmiştir.

Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken önemli bir konu var. Eğer gönderiniz bir zarf değil koli ise, koli seçiminde bilinçli ve dikkatli olmak gerekiyor. Zira gönderinin hacimsel ağırlığı kolinin büyüklüğünden direkt olarak etkileniyor. Eğer koli gereğinden büyük seçildiyse yapılan işlem sonucunda çıkacak değer yüksek olacaktır. Kargo fiyat hesaplama da yüksek değer üzerinden gerçekleştirileceği için kargoyu gönderen daha yüksek ücret demek zorunda kalacak. Bu durumla karşılaşmamak için en hafif gönderiyi en küçük kolide göndermek gerekiyor.

Eğer 60x40x40 ebadında bir koli ile 5 kilogramlık bir ürün gönderecekseniz, kilogram hesabına göre yaklaşık 4 kat fazla ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Çünkü işlem sonunda 19.2 sonucuna ulaşılacak. Gönderinizin kilogram cinsinden ağırlığı ise 5 kg. Kargo fiyat hesaplama, yüksek olan 19.2 değeri üzerinden devam edeceği için gönderenin cebinden daha yüksek kargo ücreti çıkacaktır.

Gönderinizin Hacimsel ağırlığını hesaplama ve çıkacak ücretleri görmek için tıklayınız.


Romanya Kargo Fiyat Hesaplama  

Romanya kargo fiyatlarının hesaplanmasını Avrupa Kargo üzerinden anlatacağız.

Avrupa Kargo adresine girdiğinizde karşınıza “Gönderi” menüsünde çıkan “Bireysel Gönderi” veya “Kurumsal Gönderi” sayfalarında çıkacak “Uçak Kargo Fiyat Hesaplama” bölümüne kargonuzun gideceği ülke olarak Romanya’yı seçtikten sonra, kargonuzun kilo bilgisini de vermeniz gerekiyor. Böylece Romanya’ya kargonuzun ne kadar bir ücret karşılığı gönderileceğini anında görüyorsunuz.


Romanya’ya Kargo Fiyatları?

Romanya’ya Kargo Fiyatları?

Romanya’ya kargo fiyatları hesaplamak Avrupa Kargo ile çok kolay, fiyat hesaplama araçlarını kullanarak UPS, TNT, FedEx, DHL gibi uçak kargo firmaların size özel indirimli fiyatlarını ve aynı zamanda Avrupa Kargo ile karayolu fiyatlarında görebilirsiniz.

Kargonuzun hesaplaması yapılırken kilogram cinsinden ağırlığı veya kapladığı hacim (desi)  ele alınır ve hesaplama yapılır.

Hesaplama aracı ile kargonuzun ne kadar bir ücret karşılığı ve süresinde Romanya’ya ulaşacağını görebilirsiniz.


Romanya’ya Kargo ile Gönderilemeyecek Ürünler

Romanya’ya kargo ile gönderilemeyecek ürün gruplarının olduğu işlemler sırasında gözden kaçırılmamalıdır.   Ama unutulmaması gereken nokta, Türk Ticaret Kanunu’nca yasak olan hiçbir malın taşınması serbest değildir. Yanıcı ve yakıcı gönderileri işleme almak mümkün değildir.

Alacağınız Ürünler!

Türkiye’de alışveriş yaparken alacağınız ürünlere dikkat edin, yoksa gereksiz maliyetlerle karşılaşabilirsiniz. Bu linkten yasaklı ürünlerimizi görebilir, daha fazla bilgi için Avrupa Kargo ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Ücretlere Dikkat!

Avrupa Kargo size birçok ücretsiz hizmet sunar, sürpriz ödemeler yapmaz, ancak her ülkenin vergi sisteminin farklı olduğunu unutmayın bu Romanya içinde geçerlidir, bu nedenle Avrupa Kargo ödediğiniz vergilere müdahale etmez veya müdahale edemez. UPS, TNT, FedEx gibi firmalar ile teslimatı yapılan kargolarda oluşacak tüm vergiler kargonun alıcısına aittir.

Romanya yasaklı gönderiler listesine, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Romanya’ya Kargo Kaç Günde Ulaşır?

Uçak Kargo ile yapacağınız gönderilerde paketiniz bize ulaşır ulaşmaz aynı günün akşamı yurtdışı sevki yapılır.

Romanya’ya ulaşım süreleri tatil günleri ve uzak bölge teslimatı gibi sebeplerden dolayı değişim gösterebilir.

Romanya’ya Uçak kargo gönderileri 1 ila 3 günde adresine teslim olmaktadır.

Romanya’ya Kara yolu ile giden gönderiler 10-15 iş gününde adrese teslim olur.

Romanya’ya Ekonomi ekspres kargo hizmetimiz ise 5-7 günde adrese teslim edilir.


Romanya kargo takibi nasıl yapılır?

Romanya kargo takibi nasıl yapılır?

Avrupa Kargo ile yaptığınız tüm gönderileri TNT, DHL, UPS, FedEx ve kendi araçları ile çıkarmaktadır. Romanya için hazırladığımız yurtdışı gönderileriniz için size verilen bir takip kodu vardır. Bu takip kodları ile İtalya’ya yaptığınız tüm kargo takiplerinizi gerçekleştirebilirsiniz. AvrupaKargo.com adresindeki Yurtdışı Kargo Takip sayfasına, kargo takip numaranızı yazarak gönderinizin durumunu öğrenebilirsiniz veya Kargonuz hangi operatörü ile çıkarıldıysa, bizim dışımızda onların web sitesinden de online olarak takibini yapabilirsiniz.


Romanya?

Romanya

Romanya (Rumence: [ro.mɨˈni.a] Bu ses hakkındaRomânia (yardım·bilgi), Transkripsiyon: Romıniya) Orta, Doğu ve Güneydoğu Avrupa’nın kesişim noktasında bulunan bir ülkedir. Kuzey ve kuzeydoğuda Ukrayna, kuzeydoğuda Moldova, kuzeybatıda Macaristan, güneybatıda Sırbistan, güneyde Bulgaristan ve doğuda Karadeniz ile çevrilidir.  Ilıman karasal iklime sahip ülkenin yüz ölçümü 238 bin km², nüfusu yaklaşık 19 milyondur. Romanya Avrupa’nın en büyük 12., Avrupa Birliği’nin en kalabalık 6. ülkesidir. Nüfusun çoğunluğunu Doğu Ortodoks Kilisesi’ne bağlı ve bir Latin dili olan Rumence konuşan etnik Rumenler oluşturur. Romanya’nın başkenti ve en büyük şehri Bükreş, diğer büyük şehirleri Yaş, Kaloşvar, Temeşvar, Köstence, Craiova, Brașov ve Galați’dir.

Avrupa’nın en uzun ikinci nehri olan Tuna, Almanya’daki Kara Orman’dan doğar ve güneydoğu yönünde 2857 km boyunca ilerleyerek Romanya’daki Tuna Deltası’na dökülür. Karpatlar Romanya’yı kuzey-güneybatı ekseninde böler ve Moldoveanu Zirvesi’nde 2544 m’ye ulaşır.

2007 nüfus sayımı sonuçlarına göre ülke nüfusu 22.276.506 kişidir. Bu nüfusun %89,5’ini Rumenler oluşturur. Macarlar %6,6 ile nüfus içinde ikinci büyük gruptur. Bugün ülkede 535.250 Roman yaşamaktadır.[25][26] Geri kalan %1,4 içinde en önemli gruplar Ukraynalılar, Almanlar, Lipovanlar, Türkler, Tatarlar, Sırplar, Slovaklar, Bulgarlar, Çerkesler, Hırvatlar, Yunanlar, Ruslar, Yahudiler, Çekler, Lehler ve İtalyanlar’dır.

Romanya nüfusu, Avrupa Birliği ülkelerine verilen yoğun göç nedeniyle azalmaktadır. Komünist rejimin yeni yıkıldığı yıllarda-%1,5’i bulan nüfus değişme oranı, 2011 itibarıyla-%0,22’dir.

Ekonomisi

2019’da Romanya’nın GSYİH’si yaklaşık 547 milyar dolar ve kişi başına düşen GSYİH (PPP) 28,189 $’dı. Dünya Bankası’na göre Romanya yüksek gelirli ekonomidir.

Eurostat’a göre Romanya’nın kişi başına düşen GSYİH’sı (PPS) 2019’da AB ortalamasının %70’iydi. 2007’deki (Romanya’nın AB’ye katılım yılı) %44’lük artış Romanya’yı AB’nin en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri yaptı.

1989’dan sonra ülke, kısmen eski bir sanayi tabanı ve yapısal reform eksikliğinin önderliğinde on yıllık bir ekonomik istikrarsızlık ve gerileme yaşadı. Ancak 2000’den itibaren Romanya ekonomisi yüksek büyüme, düşük işsizlik ve düşen enflasyon ile nitelenen göreli Makroekonomi bir istikrara kavuştu. 2006 yılında Romanya İstatistik Ofisi’ne göre gerçek GSYİH büyüme %7.7 ile Avrupa’daki en yüksek oranlardan biri olarak kaydedildi.

Ancak Büyük Durgunluk, ​​hükümeti IMF ile 20 milyar €’luk kurtarma programı da dahil olmak üzere dışarıdan borçlanmaya zorladı.

Dünya Bankası’na göre, satın alma gücü paritesinde kişi başına düşen GSYİH, 2007’de 13,687$’dan 2018’de 28,206 $’a yükseldi.

Romanya’nın net ortalama aylık ücreti 2020 itibarıyla 666 euro’ya yükseldi ve 2016’da enflasyon oranı %-1,1 oldu. Romanya’da işsizlik Ağustos 2018’de %4.3 oldu ve bu rakam diğer AB ülkeleri ile karşılaştırıldığında düşüktür.

Sanayi üretimindeki büyüme, Şubat 2013’te yıllık bazda %6.5’e ulaştı ve bu Avrupa’daki en yüksek oran oldu.  En büyük yerel şirketler arasında otomobil üreticisi Automobile Dacia, Petrom, Rompetrol, Ford Romania, Electrica, Romgaz, Digi TV ve Banca Transilvania vardır.  2020 itibarıyla ayda yaklaşık 6,000 ihracat vardır. Romanya’nın başlıca ihracat ürünleri şunlardır: arabalar, yazılım, giyim ve tekstil, endüstriyel makineler, elektrikli ve elektronik ekipman, metalurji ürünleri, hammaddeler, askeri teçhizat, ilaçlar, hassas kimyasallar ve tarım ürünleri (meyve, sebze ve çiçekler). Almanya ve İtalya ülkenin en büyük ticaret ortaklarıdır ve çoğunlukla Avrupa Birliği üye ülkeleri üzerinde yoğunlaşır. 2012’deki hesap bakiyesinin (ing:account balance) GSYİH’nın %4.52’si olduğu tahmin ediliyordu.

Avrupa’da iktisadi üretkenliği en düşük olan ikinci ülke Bulgaristan’dan sonra Romanya’dır

Kaynakça: https://tr.wikipedia.org/wiki/Romanya