Ekim 31, 2023

Yurtdışı Kargo

ile Avrupa Kargo

Yurtdışı Kargo

Yurtdışı Kargo Gönderimi yapan Avrupa Kargo firması ile Türkiye’den Dünyanın +220’den fazla ülkesine kapıdan kapıya kargo hizmeti sunar.

Avrupa Birliğine Bağlı 27 ülkeye karayolu ile ucuz, hızlı ve güvenilir kargo hizmeti veren firmamız kendi araçları ve güçlü dağıtım ağı ile tüm Avrupa birliği ülkelerine kapıdan kapıya teslimat seçenekleri bulunmaktadır.

Avrupa Birliği Ülkeleri; Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, GKRY, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan

Aynı zamanda +220’den fazla ülkeye dünyanın önde gelen global havayolu firmalarından DHL, TNT, FedEx ve UPS ile yaptığı özel anlaşmalar ile ekonomi ve ekspres olmak üzere iki farklı gönderim seçeneği vardır.


Yurtdışına Kargo Gönderimi?

Türkiye’den yurtdışı gönderilerinde istenilen evraklar?

Türkiye’den Yurtdışına kargo gönderimi yaparken dikkat etmeniz gerek bazı konular vardır, bunlardan en önemlisi eğer gönderiniz bir ürünse (giyim, eşya, gıda, kozmetik vs.)  Kişisel ve ticari olmasının ya da tek bir parça ürün olmasının önemi yok proforma fatura düzenlenme zorunluluğu bulunuyor. Ek olarak eğer gönderinizin içinde bir gıda ürünü bulunuyorsa bu ürünün Türkiye’den onaylı gıda sertifikası gereklidir, kimyasal ve tehlikeli maddeler için MSDS belgesini mutlaka hazır bulundurmanız gerekiyor. Bu üç evrak olmadan Türkiye’den yurtdışına ürün gönderemezsiniz,

Teslim ülkesinde istenilen evraklar?

Bu sorunun tam bir cevabı yok çünkü dünyadaki +220 fazla ülkenin kendi ithalat yasaları vardır.

Ama tüm ülkeler İngilizce olarak hazırlanmış proforma faturayı kesinlikle ister, proforma dışında kalan evraklarda ise kendi ithalat yasalarına ithalatçıdan bazı evraklar isteyebilir,

Bir örnek vermek gerekirse; Türkiye’den Fransa’ya bal göndereceksiniz, bu bal için Türkiye’de geçerli tarım bankalığı onaylı bir sertifikanız var bu sertifikayla kolaylıkla Türkiye’den Fransa’ya balı gönderebilirsiniz, ama Türkiye’den aldığınız bu sertifika Fransa’da geçerli olmadığından balınız gümrüğe takılır ya imha edilir ya da Türkiye’ye geri iade edilir, balınızı Fransa’ya sokmak için göndereceğiniz balın Fransa devletinden gerekli izinler ve sertifikaları almanız gereklidir. Bu kural balınız 1 kiloda olsa 1 tonda olsa fark etmez geçerlidir. Sadece bal değil tüm gıda ürünleri içinde bu prosedürler geçerlidir. Gıda dışında mesela birçok Avrupa ülkesi elektronik ürünlerin ithalatında CE sertifikası ister, sonuç olarak Yurtdışına bir gönderi yapmadan önce gönderiniz gönderinizin Türkiye ve alıcı ülkesinden yasal gereklilikleri kontrol ediniz.


Yurtdışı Kargo Hesaplaması?

Yurtdışı Kargonuzun hesaplaması yapılırken kilogram cinsinden ağırlığı veya kapladığı hacim (desi) ele alınır ve hesaplama yapılır.

Hacim hesaplaması olarak En X Boy x Yükseklik/5000 olarak formüle edilir.

Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken önemli bir konu var. Eğer gönderiniz bir zarf değil koli ise, koli seçiminde bilinçli ve dikkatli olmak gerekiyor. Zira gönderinin hacimsel ağırlığı kolinin büyüklüğünden direkt olarak etkileniyor. Eğer koli gereğinden büyük seçildiyse yapılan işlem sonucunda çıkacak kargo fiyatı yüksek olacaktır.  Bu durumla karşılaşmamak için en hafif gönderiyi en küçük kolide göndermek gerekiyor.

Bir örnek verelim; Yurtdışına 60x50x50 ebadında 10 kilogramlık bir ürün gönderecekseniz, bu gönderinizde fiyat hesaplaması yapılırken 30 desi/kilo olarak hesaplanacaktır!

Hesaplama örneği; 60x50x50 = 150.000 / 5.000 = 30 Desi yapar!

Gerçek ağırlığınız (10Kilo) hacim ağırlandığınızda (30Desi)

Gönderinizin Hacimsel ağırlığını hesaplama ve çıkacak ücretleri görmek için tıklayınız.


Yurtdışı Kargo Fiyatları?

Yurtdışı Kargo Fiyatları?

Yurtdışına kargo fiyatları hesaplamak Avrupa Kargo ile çok kolay, fiyat hesaplama araçlarını kullanarak UPS, TNT, FedEx ve DHL gibi uçak kargo firmaların size özel indirimli fiyatlarını ve aynı zamanda Avrupa Kargo ile karayolu fiyatlarında görebilirsiniz.

Kargonuzun hesaplaması yapılırken kilogram cinsinden ağırlığı veya kapladığı hacim (desi)  ele alınır ve hesaplama yapılır.

Hesaplama aracı ile kargonuzun ne kadar bir ücret karşılığı ve süresinde Teslim ülkesine ulaşacağını görebilirsiniz.

Yurtdışı Uçak Kargo Fiyatları?

Yurtdışına yapacağınız uçak kargo gönderimlerinde 0,500 Kilo/desi bir gönderi için ortalama 25€ fiyat çıkmaktadır /10 Kiloluk bir gönderide 150 € / 20 Kiloluk bir gönderide ise 200€

Burada dikkat ettiyseniz gönderi ağırlığınız arttıkça birim maliyet fiyatınız düşmektedir, 10 kiloluk bir gönderi için birim maliyetiniz 15€ / 20 kiloluk bir gönderiniz için birim maliyetiniz 10 € düşüyor, eğer +40 kilo bir gönderdiniz olursa spot fiyat uygulaması yapılır, yani birim maliyetiniz sabitlenir yurtdışı için +40 ve üzeri gönderileriniz birim maliyetiniz teslim ülkesine göre 5€ kadar düşmektedir.

Yurtdışı Ekonomi Ekspres Fiyatları?

Yurtdışı için ekonomi ekspres hizmetinden yararlanabilmeniz için gönderinizin minimum +40 kilo/desi ve üzeri olması gerekir, bu önemlidir, daha düşük gönderileriniz için uçak kargo kullanılmaktadır.

+40 Kilo ve üzeri gönderilerinizde otomatik olarak spot fiyat uygulaması yapılır ve gönderi ücreti olarak teslim ülkesine göre birim maliyetiniz 2€’dan başlamaktadır, örnek olarak 50 kiloluk bir gönderiniz için 50×5=250€ bir gönderim ücretiniz çıkar ekonomi ekspres gönderilerin bir diğer özelliği ise kilo ve hacminiz arttıkça birim fiyatınız yine düşer yine örnek vermek gerekirse +200 kilo ve üzeri gönderilerinizde kilo birim fiyatınız 4 € | +500 kiloluk bir gönderinizde birim maliyetiniz 3€ kadar düşer (500×3=1.500€ gibi)

AB ülkelerine Karayolu ile Kargo Fiyatları?

Avrupa Birliği ülkeleri için ekonomik karayolu hizmetimizden yararlanabilmeniz birinci önemli nokta minimum ağırlık/hacminiz 20 kilo olmalı ve standart koli ölçüleri kullanmalısınız, bu ölçüler 60x40x40 veya 60x50x50 koli ebatlarından oluşmalı ve maksimum ağırlığınız 30 Kilo olmalıdır. (Farklı koli ölçüleri veya çavul benzeri gönderiler yapılmamaktadır.)

İkinci önemli nokta ise yalınca giyim ürünleri taşınmaktadır (bay, bayan, çocuk, bebek giyim, ayakkabı aksesuar çanta vb.) Kişisel eşya mobilya, gıda vb. Farklı yükler taşınmamaktadır.

AB ülkeleri için ekonomi karayolu hizmetimizde koli başı fiyatlandırma geçerli olur 1 koli fiyatımız her şey dahil 90€’dan başlayan fiyatlardır.

Türkiye gümrükleme, Teslim ülkesi gümrükleme masrafları, Teslim ülkesi vergileri ve benzeri tüm masraflar dahildir, kolinizi bize teslim edersiniz ve hiçbir ek ücret ödemeden adresinizden teslim alırsınız.


Yurtdışına Kargo Kaç Günde Ulaşır?

Uçak Kargo ile yapacağınız gönderilerde paketiniz bize ulaşır ulaşmaz aynı günün akşamı yurtdışı sevki yapılır.

Yurtdışına gönderilen kargolarda ulaşım süreleri tatil günleri ve uzak bölge teslimatı gibi sebeplerden dolayı değişim gösterebilir.

Yurtdışına Uçak kargo gönderileri 1 ila 5 günde adresine teslim olmaktadır.

Yurtdışına Ekonomi ekspres hizmetimiz ise 5-10 günde adrese teslim edilir.

AB Ülkelerine Kara yolu ile giden gönderiler 10-15 iş gününde adrese teslim olur.


Yurtdışı kargo takibi nasıl yapılır?

kargo takibi nasıl yapılır?

Avrupa Kargo, tüm gönderilerini TNT, DHL, UPS, FedEx ve kendi araçları ile çıkarmaktadır. Yurtdışı için gönderileriniz için size verilen bir takip kodu vardır. Bu takip kodları ile tüm kargo takiplerinizi gerçekleştirebilirsiniz. AvrupaKargo.com adresindeki Yurtdışı Kargo Takip sayfasına, kargo takip numaranızı yazarak gönderinizin durumunu öğrenebilirsiniz veya Kargonuz hangi operatörü ile çıkarıldıysa, bizim dışımızda onların web sitesinden de online olarak takibini yapabilirsiniz.