Kasım 2, 2023

Macaristan Kargo

ile Avrupa Kargo

Macaristan Kargo

Macaristan Kargo olarak başta başkent Budapeşte olmak üzere tüm şehirlerine gönderilmesi planlanan zarf, paket, hediye, numune ve ticari amaçlı kargolarınızı adreslerine teslim ediyoruz.

Türkiye’ye ile arasında hem havayolu hem de karayolu bağlantısı bulunan Macaristan, Orta Avrupa bölgesinde yer alan ve başkenti Budapeşte olan oldukça önemli bir ülkedir. 10 milyona yakın ülke nüfusu ile en kritik Avrupa ülkelerinden bir tanesi olan Macaristan, ülkemizin de oldukça önemli bir ticari iş ortağı olarak öne çıkmaktadır. 1650 km’ye yakın uzaklığı ile hem havayolu hem de karayolu trafiğine açık olan ülke, bünyesinde pek çok farklı sektör ve çeşitli işkollarını da barındırmaktadır. Karayolu olarak büyük tırlar vasıtasıyla lojistik hizmeti sağlanmakta olan Macaristan ülkesi için temel lojistik ve kargo hizmetlerinde Avrupa Kargo markamız da oldukça önemli çalışmaları ile öne çıkmaktadır.

Macaristan lojistik hizmetlerimiz, Avrupa Kargo firmamız çatısı altında Macaristan Uçak Kargo , Macaristan Ekonomi Ekspres Kargo ve Macaristan Ekonomik Kargo olarak 3 farklı çözümü barınmakta ve oldukça geniş kitlelere de direkt olarak erişim sağlamaktadır. İster 1 A4 kağıdı isterseniz tonla gönderiniz olsun Macaristan’a kargolarınız için bizde bir çözümünüz olacaktır.


Macaristan’a Kargo Göndermek?

Macaristan’a Kargo Göndermek için Avrupa Kargo ile çok kolay Kurumsal ve Bireysel olarak doküman, paket, hediye ve ticari amaçlı kargo gönderilerinizi ekonomik, hızlı, güvenli bir şekilde Türkiye’den Macaristan’a kargo gönderebilirsiniz.


Macaristan Kargo Fiyatları?

Macaristan Kargo Fiyatları?

Macaristan’a kargo fiyatları hesaplamak Avrupa Kargo ile çok kolay, fiyat hesaplama araçlarını kullanarak UPS, TNT, FedEx, DHL gibi uçak kargo firmaların size özel indirimli fiyatlarını ve aynı zamanda Avrupa Kargo ile karayolu fiyatlarında görebilirsiniz.

Kargonuzun hesaplaması yapılırken kilogram cinsinden ağırlığı veya kapladığı hacim (desi)  ele alınır ve hesaplama yapılır.

Hesaplama aracı ile kargonuzun ne kadar bir ücret karşılığı ve süresinde Macaristan’a ulaşacağını görebilirsiniz.

Spot Fiyat:

40 Kilo/Desi üzerindeki gönderileriniz spot fiyat kategorisine girmektedir.

Spot fiyat uygulamasında kilo/desi fiyat birim başına sabitlenir. Örneğin; 50 Kiloluk bir gönderinizin 50 Kilo * 5€ = 250€ tutacaktır yada 100 kiloluk bir Macaristan’a gönderiniz varsa yine aynı hesaplama ile 100*5=500€ tutacaktır.

Macaristan için 40 Kilo ve üzeri gönderilerinizde müşteri hizmetlerimizden size özel güncel fiyat bilgisi almanızı öneririz.


Macaristan’a Kargo Hesaplama Yöntemi

Kargo Hesaplama Yöntemi

Macaristan’a Kargo gönderimlerinde hacim hesaplaması olarak En X Boy x Yükseklik/5000 olarak formüle edilir.

Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken önemli bir konu var, eğer gönderiniz bir zarf değil koli ise, koli seçiminde bilinçli ve dikkatli olmak gerekiyor.

Zira gönderinin hacimsel ağırlığı kolinin büyüklüğünden direkt olarak etkileniyor, Eğer koli gereğinden büyük seçildiyse yapılan işlem sonucunda çıkacak değer yüksek olacaktır.

Kargo fiyat hesaplama da yüksek değer üzerinden gerçekleştirileceği için kargoyu gönderen daha yüksek ücret demek zorunda kalacak.

Bu durumla karşılaşmamak için en hafif gönderiyi en küçük kolide göndermek gerekiyor.

Eğer 60x40x40 ebadında bir koli ile 5 kilogramlık bir ürün gönderecekseniz, kilogram hesabına göre yaklaşık 4 kat fazla ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Çünkü işlem sonunda 19.2 sonucuna ulaşılacak. Gönderinizin kilogram cinsinden ağırlığı ise 5 kg. Kargo fiyat hesaplama, yüksek olan 19.2 değeri üzerinden devam edeceği için gönderenin cebinden daha yüksek kargo ücreti çıkacaktır.

Gönderinizin Hacimsel ağırlığını hesaplama ve çıkacak ücretleri görmek için tıklayınız.


Macaristan’a Kargo ile Gönderilemeyecek Ürünler

Macaristan’a kargo ile gönderilemeyecek ürün gruplarının olduğu işlemler sırasında gözden kaçırılmamalıdır.   Ama unutulmaması gereken nokta, Türk Ticaret Kanunu’nca yasak olan hiçbir malın taşınması serbest değildir. Yanıcı, yakıcı, patlayıcı, silah vb. gönderileri işleme almak mümkün değildir.

Alacağınız Ürünler!

Türkiye’de alışveriş yaparken alacağınız ürünlere dikkat edin, yoksa gereksiz maliyetlerle karşılaşabilirsiniz. Bu linkten yasaklı ürünlerimizi görebilir, daha fazla bilgi için Avrupa Kargo ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Ücretlere Dikkat!

Avrupa Kargo size birçok ücretsiz hizmet sunar, sürpriz ödemeler yapmaz, ancak her ülkenin vergi sisteminin farklı olduğunu unutmayın bu Macaristan içinde geçerlidir, bu nedenle Avrupa Kargo ödediğiniz vergilere müdahale etmez veya müdahale edemez. UPS, TNT, FedEx gibi firmalar ile teslimatı yapılan kargolarda oluşacak tüm vergiler kargonun alıcısına aittir.

Macaristan’a yasaklı gönderiler listesine, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Macaristan’a  Kargo Kaç Günde Ulaşır?

Uçak Kargo ile yapacağınız gönderilerde paketiniz bize ulaşır ulaşmaz aynı günün akşamı yurtdışı sevki yapılır.

Kara yolu ile yapılan gönderileriniz her hafta cuma günü yurtdışı çıkışı yapılmaktadır.

Macaristan’a ulaşım süreleri tatil günleri ve uzak bölge teslimatı gibi sebeplerden dolayı değişim gösterebilir.

Macaristan’a Uçak kargo gönderileri 1 ila 3 günde adresine teslim olmaktadır.

Macaristan’a Kara yolu ile giden gönderiler 10-15 iş gününde adrese teslim olur.

Macaristan’a Ekonomi ekspres kargo hizmetimiz ise 2-5 günde adrese teslim edilir.


Macaristan Hızlı Kargo?

Macaristan’a kargo göndermek isteyen kişiler ya da Macaristan’a ihracat yapan firmalar, kargolarının en hızlı şekilde yerine ulaştırılması için ağırlıkla hava kargoyu tercih etmektedir. Bu süreci çok daha hızlandırmak isteyenler ise Macaristan kargo hizmeti sunan firmamızı! Talep kendisine ulaştığı anda çalışmalarına başlayan ve organizasyonun adımlarını kurgulayan firmamız, tüm kargo hizmetlerinde olduğu gibi Macaristan kargo hizmetlerinde de adından hızıyla bahsettirmekte; müşterilerinin bu konudaki memnuniyetini de garanti altına almaktadır.


Macaristan için kargo takibi nasıl yapılır?

Macaristan için kargo takibi nasıl yapılır?

Avrupa Kargo ile yaptığınız tüm gönderileri TNT, DHL, UPS, FedEx ve kendi araçları ile çıkarmaktadır. Macaristan için hazırladığımız yurtdışı gönderileriniz için size verilen bir takip kodu vardır. Bu takip kodları ile İtalya’ya yaptığınız tüm kargo takiplerinizi gerçekleştirebilirsiniz. AvrupaKargo.com adresindeki Yurtdışı Kargo Takip sayfasına, kargo takip numaranızı yazarak gönderinizin durumunu öğrenebilirsiniz veya Kargonuz hangi operatörü ile çıkarıldıysa, bizim dışımızda onların web sitesinden de online olarak takibini yapabilirsiniz.


Macaristan Kargo Firmaları

Türkiye’den Macaristan’a kargo yükünüzü bize emanet edin, gerisini biz düşünelim. Önde gelen kargo firmalarından biri olarak Türkiye’den Macaristan’a başta olmak üzere 220’den fazlaya ülkeye lojistik desteği vermekteyiz. Macaristan’a karadan ve havadan farklı ihtiyaçlara göre çözümler üreten kargo firması Avrupa Kargo.


Macaristan?

Macaristan

Macaristan (Macarca: Magyarország, Macarca telaffuz: [ˈmɒɟɒrorsaːɡ]), Orta Avrupa’da Karpatlarda kurulu olan ve denize kıyısı olmayan bir ülkedir.

Komşuları; batıda Avusturya ve Slovenya, kuzeyde Slovakya, doğuda Romanya ve Ukrayna, güneyde Sırbistan ve Hırvatistan’dır.

Başkenti Budapeşte olan Macaristan, OECD, NATO, AB, Vişegrad Grubu ve Schengen üyesidir.

Ülkedeki resmî dil, Fin-Ugor dillerinden olan ve Avrupa Birliği’nin 24 resmî dilinden biri olan Macarcadır.

Bu bağlamda Macarca, Avrupa Birliği’nde Fince, Estonca ve Maltaca ile beraber Hint-Avrupa dillerinden olmayan dört dilden biridir.

Macarların atalarının büyük çoğunluğu Ural-Altay/Fin-Ugor kavimleri’nden olan Hun-Ugor kavimleridir.

Daha sonra Hint Avrupa grubundan olmayan bu Ugor kavimlerine Hunlardan bazı boylar karışmıştır.

Karışan bu üç kavim, Hazarlar’ın egemenliğini kabul etmiştir (460).

 

İhracat odaklı bir ekonomiye sahip olan Macaristan, uluslararası ekonomik konjonktürün yarattığı risklere açıktır.

Dış ticaretinin büyük bir bölümünü AB ülkeleriyle yapan ülke, Avro’ya geçiş için gerekli hazırlıkları da sürdürmektedir.

Temel ürün gruplarına göre dış ticaretinin dağılımında, makineler, elektronik eşyalar ve nakliye araçları ülkenin ithalat ve ihracatında ana sektörler olarak öne çıkmaktadır.

İthalatın yaklaşık %50’sini, ihracatın ise %60’ını bu üç sektör gerçekleştirmektedir.