Ekim 25, 2023

İsviçre Kargo

ile Avrupa Kargo

İsviçre Kargo

İsviçre Kargo firmamızın sizlere sunduğu İsviçre Uçak Kargo yolu ve İsviçre Ekonomik Ekspres Kargo olarak iki farklı servisimiz bulunmaktadır.

Paket, doküman, eşya, numune, hediye ve ticari gönderiler gibi çeşitli kargoları Türkiye’den İsviçre’nin tüm şehir ve adreslerine teslimatımız bulunmaktadır.

Avrupa Kargo ile İsviçre’ye kargo göndermek çok kolay hale geldi, Sanki bir Türkiye’deki bir şehirden öteki bir şehre kargo gönderir gibi zahmetsiz ve kolay bir hizmettir.

İsviçre Kargo Ücretleri konusunda kapsamlı bilgi almak isteyen müşterilerimiz çağrı merkezini arayarak, sektörün uzman personelleri ile detaylı bilgiye ulaşabilir.


İsviçre Kargo Göndermek?

İsviçre kargo göndermek için tüm işlemleri, kargo fiyatları ve takibiyle ilgili ne varsa aşağıdaki yazımızda sizi bilgilendiriyoruz, tüm yazımızı okudunuz ama halen aklınıza takılan sorularım var o zaman uzman personelimiz telefonun diğer ucunda sizin sorularınız yanıtlamak için bekliyor.

Başta söylediğimiz gibi Avrupa kargo olarak 2 farklı alternatif ile İsviçre’ye kargolarınızı teslim ediyoruz, bunlarda ilk yol olan İsviçre için uçak kargo hizmetimiz ile Türkiye’den yapacağınız tüm gönderileri 24 saat gibi kısa bir sürede İsviçre’deki alıcı adresine teslimat yapıyoruz. Unutmamınki Dünya genelinde tüm Uçak Kargo gönderimlerinde +40 kilo/desi üzerindeki kargolarınızda özel fiyat uygulaması yapılmaktadır, bu özel fiyat uygulaması İsviçre’ye göndereceğiniz uçak kargoları içinde geçerlidir.


İsviçre’ye Kargo Hesaplama?

İsviçre'ye Kargo Hesaplama?

İsviçre’ye kargo hesaplaması yapmak da fiyat hesaplama araçlarını kullanarak yapıldığında kolay hale geliyor.

Kargonuzun hesaplaması yapılırken kilogram cinsinden ağırlığı veya kapladığı hacim (desi) ele alınır ve hesaplama yapılır.

Bu işlem sonunda kargonuzun ne kadar bir ücret karşılığı İngiltere’ye ulaşacağı belli olur.

Desi hesaplaması; En x Boy x Yükseklik /5.000 olarak formüle edilmiştir. (60x50x50=150.00 / 5.000 = 30 Desi olarak hesaplanır)

Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken önemli bir konu var.

Eğer gönderiniz bir zarf değil koli ise, koli seçiminde bilinçli ve dikkatli olmak gerekiyor.

Zira gönderinin hacimsel ağırlığı kolinin büyüklüğünden direkt olarak etkileniyor.

Eğer koli gereğinden büyük seçildiyse yapılan işlem sonucunda çıkacak değer yüksek olacaktır.

Kargo fiyat hesaplama da yüksek değer üzerinden gerçekleştirileceği için kargoyu gönderen daha yüksek ücret demek zorunda kalacak.

Bu durumla karşılaşmamak için en hafif gönderiyi en küçük kolide göndermek gerekiyor.

Eğer 60x40x40 ebadında bir koli ile 5 kilogramlık bir ürün gönderecekseniz, kilogram hesabına göre yaklaşık 4 kat fazla ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Çünkü işlem sonunda 19.2 sonucuna ulaşılacak.

Gönderinizin kilogram cinsinden ağırlığı ise 5 kg, Kargo fiyat hesaplama, yüksek olan 19.2 değeri üzerinden devam edeceği için gönderenin cebinden daha yüksek kargo ücreti çıkacaktır.

Gönderinizin Hacimsel ağırlığını hesaplama ve çıkacak ücretleri görmek için tıklayınız.


İsviçre’ye Kargo Fiyat Hesaplama?

İsviçre’ye kargo fiyatlarının hesaplanmasını Avrupa Kargo üzerinden anlatacağız.

Avrupa Kargo adresine girdiğinizde karşınıza “Gönderi” menüsünde çıkan “Bireysel Gönderi” veya “Kurumsal Gönderi” sayfalarında çıkacak “Uçak Kargo Fiyat Hesaplama” bölümüne kargonuzun gideceği ülke olarak İsviçre’yi işaretledikten sonra, kargonuzun kilo bilgisini de vermeniz gerekiyor. Böylece İsviçre kargonun örneğin Cenevrey’e ne kadar bir ücret karşılığı gönderileceğini anında görüyorsunuz.


İsviçre Kargo Fiyatları?

İsviçre Kargo Fiyatları?

İsviçre’ye kargonuzun Uçak kargo gönderenimi olarak 0.5 kg, 10 ve 20 kg’lık ücretini Avrupa Kargo’da birlikte hesaplayalım.

Kargonuz; 0.5 kg: 25 Euro | 10 kg: 150 Euro | 35 kg ve üzeri için : Kilo başı birim maliyetiniz 6 Euro olarak hesaplanır yani 40 Kg bir gönderimiz için 240 Euro (40×6€=240 €)- 50 Kiloluk bir gönderiniz için 250 (50×6€=300 €) Euro ödersiniz. * Tüm Fiyatları görüntülemek ‘Uçak Kargo Fiyat Hesaplama’ hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Düzenli gönderileriniz varsa, kurumsal müşteri temsilcilerimiz ile görüşerek, daha uygun rakamlar alabilirsiniz.


İsviçre Uçak Kargo

İsviçre Uçak Kargo

İsviçre’ye kargo uçak kargo ile tekstil ürünleri, numuneler, hediye, dosya vb. gibi birçok şey gönderebilirsiniz. Avrupa Kargo İsviçre’ye hava kargo genelinde gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri ile uluslararası yüklerinizi tam zamanında istediğiniz noktaya TNT, FedEx, UPS ve DHL kargo ile adreslerine teslim ediyoruz. Gönderinizi dilediğiniz adresten teslim alarak İsviçre’ye uçak kargo ile tüm şehirlerine kapıya teslim hizmeti ile ulaştırmaktayız.

Günümüzde firmalar İsviçre’ye kapıdan kapıya kargo hizmetini gerçekleştirerek en uygun çözümleri sunmaktadır. İsviçre’ye uçak kargo gönderilerin kapıdan teslim alınmasını sağlayan bu yöntemde kargolar alıcının adresine teslim edilmektedir. Avrupa Kargo bu teslimatları güvenli, hızlı ve uygun fiyatlar ile koşulsuz müşteri memnuniyetini ilke edinmekte sorunsuz biz teslimat hizmeti sunmaktadır.


Türkiye’den İsviçre’ye Kargo Kaç Günde Gider?

Kuryemiz İsviçre’ye kargonuzu aldıktan sonra pazar günü hariç her akşam yapılan uçuşlarla gönderinizi yola çıkarıyoruz.

İsviçre’ye ortalama 1 iş gününde teslimat yapılabiliyor. İstanbul’dan yola çıkan bir İsviçre kargo sadece 24 saat içinde alıcısının elinde olabiliyor.

İsviçre’ye gönderilen kargonun bu kadar hızlı teslim edilmesinde hem Türkiye ile coğrafi yakınlık hem de bu ülkeye düzenlenen uçak seferlerinin sıklığı da etkili oluyor.


İsviçre Kargo Takibi?

Kargo takibi ile gönderinizi adım adım takip alıcısına ulaştığı anı birebir kontrol edebilirsiniz. Bu sayede aldığınız hizmetin kalitesini birebir deneyimleyebilirsiniz.

Kargonuzu gönderimi gerçekleştirecek firmaya teslim ettiğinizde size verilen kargo takip numarası ile İngiltere yolculuğuna başlamış koli ya da zarfınızı adım adım takip edebilirsiniz.

Gönderimi yaptığınız firmanın internet sitesine girerek, kargo takip bölümüne takip numarasını girmeniz bu işlem için yeterli.

İstediğiniz an takibini yaptığınız İngiltere kargonuz, zamanında yerine ulaştığında işlerinizin kesintiye uğraması riskini azaltır. Bu şekilde iş bağlantısı yaptığınız kişi ya da kişiler karşısında prestijiniz de artacaktır.

Ayrıca İngiltere kargo takip yaparak, gönderinin teslimatında yaşanacak herhangi bir gecikmeye de zamanında müdahale etmek mümkün. Gümrükte yaşanan bir sorun nedeniyle yaşanacak gecikmeyi, gümrükteki sorunu ortadan kaldırarak bertaraf edebilir, kargo firması kaynaklı gecikmeyi de firmaya ulaşarak engelleyebilirsiniz.

Avrupa Kargo sitemizde bulunana yurtdışı kargo takibi sayfamızdan tüm uluslararası kargolarınızı online takip edebilirsiniz.


İsviçre’ye Kargo ile Neler gönderilir? Neler gönderilmez?

Avrupa Kargo aracılığıyla aşağıdaki listede bulunan ürünlerin gönderimi yapılmamaktadır.

Yasaklı Ürünler

  •  Kozmetik (Parfüm, Krem vb.)
  •  Gıda (Çay, Bitki, Kuruyemiş, Tohumlar, Takviye edici gıdalar vb.)
  • Bataryalı Cihazlar (Telefon, Bilgisayar vb.)
  • Kimyasal Maddeler (Yanıcı, Akışkan, Dezenfekte vb.)
  • Silah (Bıçak, Merbi, Tüfek Vb.)
  • Tıbbı Ürünler (Cerrahi Maske, İlaç vb.)
  • Değerli Gönderi (Pırlanta, Altın, İpek, Kürk vb.)

Avrupa Kargo kullanıcısı olarak, ürün gönderirken bu işlemin mutlaka yasal bir çerçeve içerisinde gerçekleşmesine dikkat etmelisiniz.

Alacağınız Ürünler!

Türkiye’de alışveriş yaparken alacağınız ürünlere dikkat edin, o zaman gereksiz maliyetlerle karşılaşabilirsiniz. Yukarıda yasaklı ürünlerimizi görebilir, daha fazla bilgi için Avrupa Kargo ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Ücretlere Dikkat!

Avrupa Kargo size birçok ücretsiz hizmet sunar, sürpriz ödemeler yapmaz, ancak her ülkenin vergi sisteminin farklı olduğunu unutmayın, bu nedenle Avrupa Kargo ödediğiniz vergilere müdahale etmez veya müdahale etmez. Tüm vergiler kargonun alıcısına aittir.


İsviçre?

İsviçre veya resmî adıyla İsviçre Konfederasyonu; Batı, Orta ve Güney Avrupa’nın kesişme noktasında bulunan bir ülke.  Federal otoritelerin merkezi Bern ile birlikte 26 kantondan oluşan bir federal cumhuriyettir.  Kuzey sınırında Almanya, batısında Fransa, güneyinde İtalya, doğusunda Avusturya ile Lihtenştayn yer alır.

İsviçre, denize kıyısı olmayan, Alpler, İsviçre Platosu ve Jura Dağları arasında bölünen, 41.285 km² yüzölçümüne sahip bir ülkedir.  Alpler toprakların daha fazla bölümünü işgal ederken yaklaşık 8,5 milyon insandan oluşan İsviçreli nüfus çoğunlukla en büyük şehirlerin bulunduğu platoda yoğunlaşmıştır. Bu şehirlerin arasında iki küresel kent ve ekonomik merkez olan Zürih ve Cenevre de vardır. İsviçre Konfederasyonunun uzun bir silahlı tarafsızlık tarihi vardır -1815 yılından bu yana uluslararası bir savaş durumu olmamıştır- ve 2002 yılına kadar Birleşmiş Milletler’e katılmamıştır. Yine de etkin bir dış politika sürdürmektedir ve sıklıkla dünya çapında barış kurma girişimlerine katılır.  İsviçre aynı zamanda Kızılhaç’ın doğduğu ülkedir ve ikinci büyük BM merkezi de dahil olmak üzere çok sayıda uluslararası organizasyonun ev sahibidir. Avrupa seviyesinde, Avrupa Serbest Ticaret Birliğinin kurucu üyelerindendir ve Schengen Bölgesinin bir parçasıdır ancak Avrupa Birliğinin ve Avrupa Ekonomik Alanının bir üyesi değildir.

İsviçre kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasıla bakımından dünyadaki en zengin ülkelerden biridir ve her bir yetişkin için en yüksek malvarlığına (finansal ve finansal olmayan) sahiptir.  Zürih ve Cenevre sırasıyla dünyadaki ikinci ve sekizinci yaşam kalitesine sahip şehirler olarak sıralanmaktadır. 2021 yılından nominal (GSYİH) bakımından dünyanın 18., satın alma gücü paritesine göre 35. Büyük ekonomisine sahiptir.  Malların ihracatında yirminci, ithalatında on sekizinci sıradadır.

İsviçre Ekonomisi?

Zengin ve kararlı bir pazar ekonomisine sahip olan İsviçre, kişi başı gayrisafi yurt içi hasıla’da Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve büyük Avrupa ekonomilerinin önünde yer alırken alım gücü paritesinde onuncu sırada gelir.  20. yüzyılın çok önemli bir döneminde açık ara ile Avrupa’nın en müreffeh ülkesi olan İsviçre 1990’lardan beri ağır bir büyüme dönemine girdi ve 2005’e gelindiğinde kişi başına GSYİH’da nüfusu bir milyondan büyük Avrupa ülkeleri arasında İrlanda, Danimarka ve Norveç’in ardından dördüncülüğe düştü ve satın alma paritesine göre de onunculuğa geriledi.  Buna karşın İsviçre’de kişi başına düşen millî gelir 80.000 dolar düzeyinde olup ve 35.000 dolar civarındaki AB ortalamasının oldukça üstündedir. İşsizlik oranı 2012 Aralık rakamlarına göre %3,2’dir. İsviçre Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) üyesidir.

İsviçre ekonomisinin en büyük sektörü %73’lük oranı ile hizmet sektörüdür.  Bankacılık, sigortacılık, turizm ve ticaret ekonominin en önemli kalemleridir. Toplam ihracatın üçte biri de banka, sigorta, turizm ve uluslararası organizasyonlar gibi alanlara aittir.  Ekonominin yüzde 23’ünü ise sanayi sektörleri oluşturur.  Sanayi sektörü en çok kimya endüstrisi, sağlık ve ilaç sektörü, bilimsel ve hassas ölçüm araçları ve müzik aletleri gibi alanlarda gelişmiştir. En büyük ihraç ürünleri kimyasal ürünler (ihracatının %34’ü), makine/elektronik aletler (ihracatını %20,9’u) ve hassas ölçüm araçları ve saatlerdir (ihracatının %16,9’u). Tarım sektörü ise ekonomide sadece %4 gibi bir oranı oluşturur. Buna karşın kaliteli tarım ürünleri tercih edilir.

Kaynakça; https://tr.wikipedia.org/wiki/İsviçre